Welcome to KIG Industrigummi

We offer production of products in rubber, metal and TPE. As well as design, construction and development of prototypes and initial sample tests.

Contact form
Or call us 07:00-16:00 (GMT+1)

+46 978 71330

Om företaget

Från idé till färdig komponent, KIG har lång erfarenhet av hela processen när det kommer till gummidetaljer.

Vi vill hjälpa kunden från designstadiet fram till färdiga detaljer. Det möjliggörs genom att högt tekniskt kunnande, en ständigt förnyande maskinpark och engagerade medarbetare. KIG har levererat gummidetaljer sen sextiotalet, och med åren har vi lärt oss vad som krävs för att kunna leverera högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser med korta ledtider.

Allt inhouse
Till gjutna gummidetaljer behövs alltid formverktyg. Med egen maskinbearbetning har vi kontroll över formtillverkning och kan garantera slutresultatet. En modern maskinpark med tio injektionspressar och tre kompressionsmaskiner gör att vi har möjlighet för ett brett omfång av olika artiklar.

Även metallkomponenter kan tillverkas på plats. Fräs, svarv och vattenskärningsmaskiner på plats säkerställer snabba ledtider från order till färdig produkt.

Familjeföretag över hela landet

För att kunna leverera snabbt och ekonomiskt har vi tillverkning i två fabriker. En placerad söderöver i Bromölla, nära till europa och även där formtillverkning sker.
Vår enhet nära Umeå möjliggör kortare ledtider och bättre leveranser till hela norden.

Produktion

Injektionpressning, kompressionspressning, vattenskärning – Vi kan hjälpa med det mesta inom gummidetaljer.
Tag kontakt och hör efter hur vi kan tillgodose era behov. Ett litet urval av artiklar vi tillverkar till olika områden syns nedan.

Genomföringar

Slang-, kabel- och kanal-genomföringar. Vi tillverkar ett brett sortiment för kundspecifika ändamål. Elva injektionspressar och tre kompressionspressar kan tillgodose de flesta behov.

Slitdetaljer

Från gruvdrift till tvättmaskiner, gummidetaljer gjorde för att motstå slitage finns överallt. Vi har pressar med bordstorlekar upp till 800x800mm.

Vibrationsdämpning

Rent gummi eller med metall-komponenter för infästning, många av våra artiklar behöver klara stora påfrestningar. Vi har lång erfarenhet av starka bindningar mellan metall och gummi.

Kontakt oss på +46 978 71330

Ovanstående nummer går direkt till bäst lämpade person. Men behöver ni komma i kontakt med någon direkt finns uppgifter här nedan.

KIG Industrigummi AB
Vår huvudfabrik i söder

Nyängsgatan 17
295 39 Bromölla

Timna AB
Vår tillverkningsenhet i norr

Ramvägen 1
91441 Rundvik